1. Haberler
  2. ANKARA
  3. ABB’den Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Etkinliği

ABB’den Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Etkinliği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi üyelerini ve ailelerini bir araya getirdiği programda, Alzheimer hastalığına dikkat çekti.

Demet Mahallesi’nde bulunan Cemre Parkı içindeki Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, hastalar ve yakınlarına keyifli anlar yaşattı. Programda şiirler okunurken, merkezin üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

“Unutmuyoruz, Umut Oluyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürü Esin Mızrak, etkinliğin önemine değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimizin ilki 1 Nisan 2022 tarihinde açılmış olup, 71 üyesiyle hizmet vermektedir. Bununla birlikte uzman arkadaşlarımızca yeni başvuruların değerlendirilmeleri de yapılmaktadır. Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimiz de her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla Alzheimer hastası olan üyelerimizin hazırlamış olduğu koro etkinliği ile bugünü ön plana çıkararak kutlamak istedik. ‘Unutmuyoruz Umut Oluyoruz’ sloganı ile çıktığımız bu yolda onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu anlamlı günün unutulmaması adına onlara takdim ettiğimiz hediyeler ile onların yanında olduğumuzu hissettirdik.”

Merkezde Kapsamlı Destek Hizmetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi, erken ve orta dönem Alzheimer ve Demans hastalarına ücretsiz hizmet sunuyor. Merkezde hastalara yönelik zihinsel, fiziksel ve psikomotor aktiviteler düzenlenerek onların yaşam kalitesi yükseltiliyor. Ayrıca, merkezde rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlanırken, hasta yakınlarının da zorlu bakım süreçlerinde rahatlamaları hedefleniyor.

ABB’den Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.