1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Takım, Avusturya ile Karşı Karşıya

A Milli Takım, Avusturya ile Karşı Karşıya

featured
service

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Millî Takımımız, son 16 turu maçında bu akşam Avusturya ile Leipzig Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. F Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Ay-Yıldızlılarımız, Avusturya’yı geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Maç TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT’den canlı olarak yayınlanacak.

Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Soares Dias’ın düdük çalacağı mücadelede, yardımcılıkları aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Dördüncü hakem ise Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Mykola Balakin olacak. VAR görevini ise Portekizli Tiago Martins üstlenecek.

Millî Takımımız, F Grubu’nda Portekiz’in ardından ikinci sırada yer aldı. Avusturya ise D Grubu’nu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Çeyrek finaldeki eşleşme, Hollanda-Romanya maçının galibi ile belirlenecek. Mücadele, Münih’teki Allianz Arena’da bugün saat 19.00’da gerçekleşecek ve kazanan ekip 6 Temmuz’da Berlin’de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Çalhanoğlu ve Akaydın Forma Giyemeyecek

Türkiye’de kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin kart cezalı olduğu için bugünkü maçta forma giyemeyecekler. Ancak cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı sahada olabilecek. Avusturya’da ise orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Hollanda maçında aldığı ikinci sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşerek forma giyemeyecek.

İki Takım Arasındaki Karşılaşmalar

Türkiye ile Avusturya, EURO 2024’te tarihlerinde 18. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 17 maçta Avusturya 9 galibiyet alırken, Türkiye 7 kez kazandı ve 1 maç berabere sonuçlandı. Son 9 maçta Türkiye, Avusturya’ya karşı 6 galibiyet elde ederken, 1 maçta berabere kaldı ve 2 maçta mağlup oldu.

Avusturya Maçında Tribünleri Tekrar Beyaza Boyayacağız

Taraftarlarımız, turnuvanın önceki maçlarında olduğu gibi bu akşam da beyaz formalarıyla takımlarına destek olmaya çağrılıyor. Dortmund’daki maçlarda olduğu gibi, Leipzig Stadyumu’nda da “Beyaz Duvar” oluşturarak millî takımımıza moral vermeleri bekleniyor. Tribünlerin büyük bir kısmını Türk bayrakları ve beyaz formalarla dolduracak olan taraftarlarımız, takımlarını 16 yıl sonra çeyrek finale taşıyabilmek için coşkulu desteklerini sergileyecekler.

Resmî Mağazalar ve Satış Noktaları

Türkiye Futbol Federasyonu’nun mağazacılık ortağı 11teamsports Group, EURO 2024 boyunca Berlin’in yanı sıra Dortmund, Hamburg ve Leipzig’de resmî TFF shop-in-shop mağazaları açtı. Bu mağazalarda millî takımımıza ait çeşitli ürünler ve resmî lisanslı ürünler satışa sunuluyor. Taraftarlar, maç öncesinde ve sonrasında bu mağazalarda takımlarını destekleyecek ürünleri temin edebilirler.

A Millî Takımımızın tarihteki 630. maçı

A Millî Takımımızın, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaşacağı müsabaka, tarihindeki 630. maç olacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun verilerine göre, Ay-Yıldızlı ekip 101 yıllık tarihinde toplam 344’ü resmi ve 285’i özel olmak üzere 629 maç oynadı. Bu maçlarda 244 galibiyet, 148 beraberlik ve 237 yenilgi elde eden Millîlerimiz, toplamda 858 gol attı ve kalesinde 902 gol gördü.

Millî Takımımızın mücadele ettiği karşılaşmaların coğrafi dağılımına bakıldığında, 270 maç deplasmanda, 272 maç Türkiye’de ve 87 maç tarafsız sahada oynandı. Ayrıca, Türkiye Millî Futbol Takımı 91 farklı ülke takımıyla karşılaşma şansı buldu. Bu karşılaşmaların çoğunluğu Avrupa takımlarıyla gerçekleşti (545), bunu sırasıyla Asya (34), Afrika (24), Amerika (23) ve Okyanusya (3) temsilcileri takip etti.

A Milli Takım, Avusturya ile Karşı Karşıya

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.