1. Haberler
  2. Yerel
  3. 8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Kozan’da Yapıldı

8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Kozan’da Yapıldı

featured
service

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türk güreşinin efsane ismi İsmet Atlı’nın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen 8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, Kozan ilçesinde gerçekleştirildi. Güreş sporunu genç nesillere sevdirmek ve uluslararası alanda yeniden başarı yakalamak hedefiyle yapılan etkinlikte 625 sporcu ter döktü.

Organizasyon, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Türkiye Güreş Federasyonu temsilcileri, siyasiler, güreş tutkunları ve Kozanlıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Başpehlivanlığı Ali Bönceoğlu’nun kazandığı müsabakalarda, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu ünlü güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de misafir olarak yer aldı. İkinci sırayı İsa Göçen alırken, üçüncülüğü Yasin Eroğlu, dördüncülüğü ise Emre Oktan elde etti.

8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Kozan’da Yapıldı 1

“Ata Sporumuzu Eski Şanlı Günlerine Döndürmeliyiz”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Zeydan Karalar, güreşin Türk spor tarihindeki önemine vurgu yaptı. “Ata sporumuzu desteklemeli ve eski günlerine dönmesini sağlamalıyız” diyen Karalar, güreşin Türkiye’ye uluslararası alanda pek çok başarı kazandırdığını hatırlattı. Karalar, “Şanlı bayrağımızı çok kez göndere çektiren, bizi onurlandıran güreşçimizi unutmamalıyız. Uluslararası alandaki büyük başarılarımızın çoğunu güreşimiz sayesinde kazandık. Güreşi desteklemeli ve eski şanlı günlerine kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız ve yapıyoruz. Daha önce ara verilen güreşleri bu kardeşiniz, her yıl daha fazla katılımla ve aralıksız yapmak için gerekeni yapıyor. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı ile birlikte bugün müsabakaları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Kozan’da Yapıldı 2

İsmet Atlı: Güreşçi, Şair ve Yazar

Karalar, şunları söyledi: “İsmet Atlı farklı bir karakterdi ve çok olumlu yönleri vardı. Dünyanın en eski sporunda gücünü ve güreş bilgisini, zekasıyla birleştirirdi. Rakiplerini hem güreş bilgisi hem de zekasıyla yeniyordu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı ve yakınlığı ile bilinirdi. Güreşte başarısının yanı sıra şair ruhluydu, yazardı, Çukurova’yı yazıları ile anlatırdı. Kendine has teknikleriyle Akdeniz Oyunları’nda ilk şampiyonluğunu aldı.1960 yılında da dünyaca ünlü İranlı güreşçiyi yendi. Dünya gazeteleri onu ‘Türk gücünün büyük zaferi’ diye yazıyordu. Bizi onurlandıran, şanlı bayrağımızı göklere çektiren, İsmet Atlı ağabeyimizin önünde saygıyla eğiliyorum, onu rahmet ve saygıyla anıyorum.”

8. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Kozan’da Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.