1. Haberler
  2. Gündem
  3. 46 Yıllık Miras Anlaşmazlığı Arabuluculukla Çözüldü

46 Yıllık Miras Anlaşmazlığı Arabuluculukla Çözüldü

featured
service

İzmir’in Buca ilçesinde, 32 hissedarı bulunan bir arsanın 46 yıldır süren miras davası, arabuluculuk yöntemiyle çözüme kavuştu.

Buca Kaynaklar Mahallesi’nde yer alan 275,3 metrekarelik arsa, 1978 yılında Mehmet Kaya’nın vefatının ardından mirasçılarına kalmıştı. Ancak zamanla artan anlaşmazlıklar, bazı mirasçıların vefatı ve yeni nesillerin devreye girmesiyle hissedar sayısı 32’ye çıktı. Taraflar arasında anlaşmanın giderek zorlaşması üzerine başvurulan arabuluculuk yöntemi, yıllardır çözülemeyen bu miras davasını barışçıl bir şekilde sonlandırdı.

Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından atanan arabulucu avukat, 32 hissedarla tek tek görüşerek ikna sürecini başlattı. Zorlu görüşmelerin ardından, tüm hissedarlar hisselerini tek bir kişiye devretmeyi kabul etti. Bu çözümle, 46 yıllık anlaşmazlık sona erdi.

“En Önemli Husus Yargıya Gitmeden Çözüm Sağlanması”

Mirasçılardan Osman Kabakçı, “Dedem öldüğünden beri 46 yıldır süren bir konu. Bir türlü anlaşma sağlanamadı. Arabulucu sayesinde sorun çözüldü. Mutluyuz. Şimdi artık herkes işini gücüne bakar.” dedi.

Arabulucu avukat ise, “32 hissedarın 46 yıldır bir araya gelmeyerek uzlaşamadığı bir konuda tarafları bir araya getirip anlaşma sağlanmasına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Ortaklığın giderilmesi davası açılmadan önce yasa gereği arabuluculuğa başvurulması zorunlu hale gelmiştir. Halihazırda süren davalarda tarafların kabul etmesi halinde, birlikte bir arabulucu belirlenerek de bu süreç sürdürülebilmektedir. Buradaki en önemli husus, uyuşmazlığın yargıya intikal etmeksizin en kısa sürede çözüme ulaşmasıdır. Bu olayda da gerçekleştirdiğim görüşmeler sonucu tüm hissedarlar, hissedara tüm paylarını devretme konusunda anlaşmışlardır.” ifadelerini kullandı.

46 Yıllık Miras Anlaşmazlığı Arabuluculukla Çözüldü
Yorum Yap