1. Haberler
  2. Yerel
  3. 40 yıldır çözüm bekliyordu! O yol açılıyor

40 yıldır çözüm bekliyordu! O yol açılıyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Uzun yıllardır kronikleşmiş altyapı sorunlarını birer birer çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Mersin’in en yoğun bölgelerinden biri olan Yenişehir ilçesinde önemli bir trafik problemini çözmek üzere kolları sıvadı.

Nüfusun hızla artmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun da katlanarak arttığı Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi yol açma, genişletme ve yenileme çalışmalarıyla vatandaşların şehir yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, Yenişehir ilçesinde yer alan 38. Cadde’yi 15. Cadde’ye bağlayan yol üzerindeki kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Büyükşehir ekipleri hızla yıkım çalışmalarına başladı. Yetersiz kalan ve mahalle sakinlerinden sık sık şikayet alan bu yol, Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çalışmaları sayesinde önemli bir dönüşüm geçiriyor.

Ergün: “Kamulaştırma sorunu yüzünden, Mersin halkı yıllarca mağdur oldu”

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Asfalt Şefi Uğurcan Ergün, çalışmaların önemine değinerek, “Kamulaştırma işlemlerimizin tamamlanmasıyla, yıkım işlemlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yıkım işlemleri tamamen bittikten sonra da, yol açma faaliyetleri hızlı bir şekilde sona erecek. Bu lokasyonun bizim için önemli olmasının sebebi, yıllardır kamulaştırma sorununun devam etmesi. Ayrıca burası 3. Çevreyolu ile 15. Cadde’nin bağlantısını yapacak, mevcut trafiği rahatlatmak adına gerçekleştirdiğimiz önemli projelerimizden bir tanesi” dedi.

40 yıldır çözüm bekliyordu! O yol açılıyor 1

Ergün, uzun yıllardır çözülemeyen bu sorunun Başkan Vahap Seçer’in yönetimi altında nihayet çözüldüğünü vurgulayarak, “Burada yıllardır kamulaştırma sorununun çözülmemesi sebebiyle, Mersin halkı çok mağdur oldu. Şimdi ise bu sorun çözüldü ve kamulaştırma sorunu halloldu. Yolumuzu 2. ve 3. Çevreyolu’nda yaptığımız gibi, Mersin trafiğini rahatlatmak amacı ile Mersin halkının kullanımına açacağız. Başkanımız Vahap Seçer’in de dediği gibi, ‘Memnuniyetle çalışıp, yeni yollar açmaya devam edeceğiz’ ” ifadelerini kullandı.

Muhtar Özcan: “Başkanımız yönetiminde Mersin çok hızlı gelişiyor”

50. Yıl Mahalle Muhtarı Nergiz Özcan, 38. Cadde’nin 50. Yıl Mahallesi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Burası 40 yıldır açılmayan bir yoldu. Başkanımız Vahap Seçer, 40 yıldır açılmayan bir yolu açıyor. 38. Cadde’nin açılması; burayı 15’e, 15’ten de 17. Cadde’ye bağlayacak ve ana arter olacak. Toros Koleji’nin önündeki yığılmalar da tamamen kalkacak. Toros Koleji’nin öğrencilerinin yoğun oluşu trafiği kilitliyor ve buradaki mahalle sakinlerini çok zor durumda bırakıyordu. Zor durumda kalmalarının sebebi bu yoldu. Şu anda ise yolumuz açılıyor” diye konuştu.

40 yıldır çözüm bekliyordu! O yol açılıyor
Yorum Yap