1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 4 Bin 555 Sahte Parfüme El Konuldu

4 Bin 555 Sahte Parfüme El Konuldu

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un turistik ve tarihi bölgelerinde sahte parfüm satışına karşı yürüttüğü sıkı denetimlerle son bir yıl içerisinde 4 bin 555 sahte parfüme el konuldu. Ele geçirilen sahte parfümler, yediemin depolarına taşındı ve 3 bin 141 adedi imha edildi. Geri kalan 1.414 adet sahte parfüm için ise imha süreci başlatıldı.

İBB Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde ele geçirilen sahte parfümler, ünlü markaların orijinal ambalajlarının birebir kopyalarıyla piyasaya sürülüyor. Sahte bandrollerle desteklenen bu ürünler, özellikle turistleri hedef alarak orijinal ürün izlenimi yaratıyor.

4 Bin 555 Sahte Parfüme El Konuldu 1

Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

“Merdiven altı” üretim koşullarında üretilen bu sahte parfümler, izlenemeyen içerikleri sebebiyle ciltle temas ettiğinde veya solunduğunda ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, bu tür ürünlerin büyük risk taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor.

Yasal Mücadele Yetersiz Kalıyor

İBB Zabıta ekipleri, sahte parfüm satıcılarına yönelik olarak Kabahatler Kanunu ve Hanutçuluk Mevzuatı kapsamında denetimler yapıyor. Ancak bu tür operasyonlar, sahte parfüm üretim ve satışının kaynağını tamamen ortadan kaldırmada yetersiz kalıyor. Sahte parfümlerin düşük maliyetlerle üretilip sokaklarda yüksek fiyatlarla satılması, ciddi bir sınai hak ihlali olarak değerlendiriliyor.

4 Bin 555 Sahte Parfüme El Konuldu 2

Orijinallik İçin ÜTS Uygulaması Kullanılmalı

İBB, İstanbullulara sahte ürünlerden korunmak için TÜBİTAK tarafından geliştirilen “Ürün Takip Sistemi” (ÜTS) uygulamasıyla satın aldıkları ürünlerin orijinalliğini kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

4 Bin 555 Sahte Parfüme El Konuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.