1. Haberler
  2. Yerel
  3. 31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Sona Erdi

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Sona Erdi

featured
service

Bu yıl 31. kez düzenlenen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, üç gün süren renkli programların ardından Kıraç konseri ile final yaptı. Dünyanın en kaliteli sofralık zeytinini tanıtmak ve zeytin kültürünü her yaşa hitap eden etkinliklerle yaygınlaştırmak amacıyla Gemlik Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen festival, büyük bir katılımla tamamlandı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Sona Erdi 1

Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, En Kaliteli Sofralık Zeytin, En Güzel Bahçe ve En Güzel Süslenmiş Traktör yarışmaları damga vurdu. Kazananlara ödüller takdim edilirken, 3. Gemlik Zeytin Kupası’nda dereceye giren takımlar ve sporcular da madalya ve kupalarını aldı. Bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen söyleşiler, Zeytinli Saç Tasarım Defilesi, yoga etkinlikleri, çocuk oyun alanları, tiyatro gösterileri ve sportif programlarla festival coşkusu üç gün boyunca devam etti.

Festivalde dikkat çeken bir başka yenilik ise üretici Levent Usluer’in patentli ürünü Yenilebilir Altın Kaplama Zeytin oldu. Ürünün tanıtımı Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır tarafından yapıldı. Festival boyunca yerel sanatçılar, her müzik zevkine hitap eden konserlerle Gemliklilere unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin son gününde sahne alan ünlü sanatçı Kıraç, alanı dolduran on binlerce izleyiciyi coşturdu ve şarkılarıyla festivali taçlandırdı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Sona Erdi 2

Zeytin Fidanı ve Zeytinyağı Hediye Edildi

Festivalin kapanışında Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve BORUSAN’ın Gemlik Koordinatörü Serdar Özkaleli, Kıraç’a zeytin fidanı ve Gemlik Belediyesi GEMTAR tarafından üretilen zeytin ile zeytinyağı hediye ettiler. Başkan Deviren, festivalin önemine vurgu yaparak, “Programlarımız sırasında ilçemizdeki 1700 yıllık zeytin ağacını ziyaret ettik. Köklerinden yeni filizler vermişti. İşte aynı bunun gibi, Mustafa Kemal Atatürk de cumhuriyetimizi, köklü milletimizden filizlenen gençlere emanet etti. Biz de kentimiz ve ülkemiz için gençlerimizle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Festivalimize ilgi gösteren sizlere, üreticilerimize, paydaşlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek yıl görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Sona Erdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.