1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ne zaman?

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ne zaman?

featured
service

Bu yıl 31.’si düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, sinemaseverlere dolu dolu bir program ile Türk sinemasının önde gelen isimlerini ve filmlerini Adana’da bir araya getirecek.

Festivalin jüri başkanlığını kim yapacak?

Festivalin bu yılki jüri başkanlığını, Türk sinemasının en önemli auteur yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan üstlenecek. Ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde etmiş olan Ceylan, festivalde jüri başkanı olarak görev alacak.

Nuri Bilge Ceylan kimdir? Hangi filmleri ile tanınıyor?

Nuri Bilge Ceylan, fotoğraf sanatçısı olarak başladığı sanat kariyerine, sinemada büyük başarılarla devam eden bir yönetmen, senarist ve yapımcıdır. 1995 yılında çektiği ilk kısa filmi “Koza” ile Cannes Film Festivali’ne katılan Ceylan, ardından yönettiği “Kasaba” (1997), “Mayıs Sıkıntısı” (1999) ve “Uzak” (2002) filmleriyle uluslararası arenada adını duyurdu. 2014 yılında “Kış Uykusu” filmi ile Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanarak, bu prestijli ödülü kazanan ikinci Türkiye yapımı filme imza attı. Son filmi “Kurak Otlar Üstünde” (2023), geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde yarıştı ve başrol oyuncusu Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı.

Festivalde hangi yarışmalar düzenlenecek?

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması gibi birçok önemli yarışma düzenlenecek.

    Festivalin ödül törenleri ne zaman yapılacak?

    Festivalin önemli ödül törenleri, festivalin son günlerinde gerçekleşecek. 23 Eylül’deki açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni ile festival start alacak. 26 Eylül’de Onur Ödülleri Töreni düzenlenecek ve festivalin kapanışı 28 Eylül’de Büyük Ödül Töreni ile yapılacak.

    Festivalde En İyi Film Ödülü ne kadar olacak?

    Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film ödülü, 1 Milyon 500 Bin TL değerinde bir para ödülü ile desteklenecek.

    31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali takvimi

    İşte 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin takvimi:

    • 16 Ağustos 2024, Cuma: Yarışma Başvuruları İçin Son Gün
      (Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması)
    • 20 Ağustos 2024, Salı: Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması Başvuruları İçin Son Gün
    • 23 Eylül 2024, Pazartesi: Festival Açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni
    • 26 Eylül 2024, Perşembe: Onur Ödülleri Töreni
    • 28 Eylül 2024, Cumartesi: Büyük Ödül Töreni ve Kapanış

    Festival hakkında detaylı bilgi almak ve gelişmeleri takip etmek için festivalin resmi web sitesi, Facebook, Instagram, X (Twitter) ve YouTube hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

    31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ne zaman?
    Yorum Yap