1. Haberler
  2. Yerel
  3. 30 yaş üstü öğrenciler için tam bilet uygulaması başlıyor

30 yaş üstü öğrenciler için tam bilet uygulaması başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı bir karara göre, 1 Haziran itibariyle 30 yaş ve üzerindeki kişilerin öğrenci kartları tam bilet olarak basılacak. Bu karar, Türkiye genelindeki benzer uygulamalardan farklı olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayacak şekilde 30 yaş sınırı belirlenmesiyle alındı.

Mayıs ayı üçüncü olağan toplantısında alınan kararla, İzmirim Kart Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak, toplu taşıma araçlarında sadece 30 yaşından küçük vatandaşların öğrenci kartlarının geçerli olacağı kararlaştırıldı. Buna göre, 30 yaş üstü kişiler artık öğrenci indiriminden yararlanamayacaklar. Ancak, bu kişiler öğrenci kartlarını kullanmaya devam edebilecek, fakat kartlarından tam tarife ücreti alınacak. Meclis kararının ardından, söz konusu uygulama 1 Haziran’dan itibaren hayata geçirilecek.

Bu uygulama Türkiye genelindeki benzerlerinden farklı olarak, İzmir’de 30 yaş sınırının öğrenci kartları için belirlenmesiyle dikkat çekiyor. TCDD gibi kuruluşlar şehirlerarası ulaşımda öğrenci kartları için 26 yaş sınırını kullanırken, Cumhurbaşkanlığı geçen yıl teknolojik destek için 26 yaş sınırı getirmişti. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın önerisiyle, toplu taşıma araçlarını kullanan yüksek lisans ve doktora öğrencileri de düşünülerek yaş sınırı 30 olarak belirlendi. Bu kararla İzmir, öğrenci kartları için yaşla ilgili çerçeve çizen kentler arasında en yüksek yaş sınırına sahip oldu.

30 yaş üstü öğrenciler için tam bilet uygulaması başlıyor