1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. 3. Gemlik Film Festivali’nde Onur ve Emek Ödülleri Sahiplerini Buluyor

3. Gemlik Film Festivali’nde Onur ve Emek Ödülleri Sahiplerini Buluyor

featured
service

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gemlik Film Festivali’nde “Eşref Kolçak Onur Ödülü” ve “Emek Ödülleri”ni alacak isimler belirlendi. Gemlik Belediyesi’nin organizasyonuyla 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, Türk sinemasına katkı sağlayan isimler onurlandırılacak.

Festival kapsamında her yıl Türk sinemasının unutulmaz ismi Eşref Kolçak anısına verilen “Eşref Kolçak Onur Ödülü” bu yıl, sinemamızın değerli isimlerinden Menderes Samancılar’a takdim edilecek. Ayrıca, “Emek Ödülleri” ise Türk tiyatrosu ve sinemasına yıllarca emek veren usta sanatçılar Serpil Tamur, Altan Erkekli ve yapımcı Şükrü Avşar’a verilecek. Ödüller, festivalin 20 Ekim’de gerçekleşecek kapanış töreninde sahiplerini bulacak.

Kısa Filmlerden Söyleşilere Dolu Dolu Bir Festival

Festival, Yeşilçam’dan günümüz Türk sinemasına uzanan zengin bir programla sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra yarışmacı kısa filmler, sinema söyleşileri ve dinletiler de festivale damga vuracak. Ulusal Kısa Film Yarışması’na bu yıl yoğun ilgi gösterildi ve geçen yılki rekor başvuru sayısı aşarak 484 film başvuru yaptı. Filmler, “Kurmaca/Deneysel”, “Ulusal Belgesel” ve “Ulusal Animasyon” kategorilerinde ön jüri tarafından değerlendirilecek.

Festivalin koordinatörlüğünü sanatçı Erkan Can üstlenirken, jüri başkanlığını ise ünlü yönetmen Serdar Akar yapacak. Jüri üyeleri arasında oyuncular Ahu Türkpençe ve Deniz Çakır, senarist Mehmet Ercan Erdem, yönetmen Hakan Algül ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın yer alacak.

Ön Jüri Değerlendirmeleri Devam Ediyor

Festivalin ön jürisi ise önemli isimlerden oluşuyor. Yönetmen ve Directed by Women Türkiye Festivali Koordinatörü Ceren Şahan, yönetmen ve senarist Hakan Haksun, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Radyo Televizyon Programcılığı Öğr. Gör. Dr. Arda Erdikmen ve yönetmen Gültekin Bayır, yarışmacı filmleri değerlendirerek finale taşıyacak.

3. Gemlik Film Festivali’nde Onur ve Emek Ödülleri Sahiplerini Buluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.