1. Haberler
  2. Gündem
  3. 29 İlde FETÖ Operasyonu: “KISKAÇ-20” ile 108 Şüpheli Yakalandı

29 İlde FETÖ Operasyonu: “KISKAÇ-20” ile 108 Şüpheli Yakalandı

featured
service

Emniyet Genel Müdürlüğü, 29 ilde düzenlenen “KISKAÇ-20” operasyonunda 108 FETÖ şüphelisini yakaladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen “KISKAÇ-20” operasyonu kapsamında 29 ilde toplam 108 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Milletimizin Huzuru İçin Operasyonlarımız Kararlılıkla Devam Edecek”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Operasyon, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak’ta gerçekleştirildi.

“Gaybubet Evi’nde Saklandılar”

Şüphelilerin, örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi.

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

29 İlde FETÖ Operasyonu: “KISKAÇ-20” ile 108 Şüpheli Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.