1. Haberler
  2. Gündem
  3. 225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda

225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden Milli Hızlı Tren Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hızlı trenin tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, projenin tasarım çalışmalarının 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanarak montaj aşamasına geçileceğini söyledi. Tren, 2025 yılında raylara indirilerek dinamik yol testlerine başlanacak.

225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda 1

584 kişilik yolcu kapasitesine sahip

Türkiye’nin demiryolu araçlarının üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye artık demiryollarında teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldi. Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. Türasaş tarafından üretilecek hızlı trenimiz saate 225 km hıza ulaşacak. Her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 adet vagon bulunacak.” şeklinde konuştu.

225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda 2

TÜBİTAK-RUTE iş birliği

Bakan Uraloğlu, trenin son teknoloji donanımlarla üretildiğini belirterek, “Kapı ve bölme duvarlara entegre hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonlu katlanır masalar, konforlu deri ve kumaş koltuklar, bistro alanında 3 boyutlu hayalet ekran teknolojisi, ferah iç tasarımı ile yolculara maksimum konfor sunacak” dedi.

225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda 3

Milli Hızlı Tren’in uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü belirten Bakan Uraloğlu, TÜBİTAK-RUTE iş birliğiyle geliştirilen ‘Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi’nin projede kullanılacağını, böylece trenin kritik bileşenlerinin de yerli imkanlarla üretildiğini söyledi.

225 Km Hıza Ulaşacak! Milli Hızlı Tren 2025’te Raylarda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.