1. Haberler
  2. Spor
  3. 20 Ülkeden 2 Bin 500 Sporcu Katıldı! Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

20 Ülkeden 2 Bin 500 Sporcu Katıldı! Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

service

Bu yıl 7’nci kez düzenlenen INTERSPORT X ASICS Bodrum Yarı Maratonu, Ege’nin incisi Bodrum’da renkli anlara sahne oldu. 20 farklı ülkeden gelen 2 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyon, hem doğanın hem de kültürel zenginliklerin arasında koşma fırsatı sundu.

“Bodrum’da koşmak iyi hissettirir” sloganıyla yapılan maraton, 21K, 10K ve 5K olmak üzere üç farklı parkurda gerçekleştirildi. Yarışa Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Almanya, Birleşik Krallık, Filistin, Irak, Tunus, ABD, İspanya, İsviçre gibi birçok ülkeden sporcular katıldı. Bodrum’un begonvillerle süslü beyaz evleri ve dar sokaklarının eşsiz manzarasında yarışan sporcular, festival havasındaki organizasyonda yarışma heyecanını yaşadı.

20 Ülkeden 2 Bin 500 Sporcu Katıldı! Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu 1

Bodrum Yarı Maratonu’nun startını, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk ve Mint Organizasyon Kurucusu Engin Çetinay verdi. Başkan Mandalinci, startın ardından 10K’lık parkurda yer alarak yarışa katıldı.

Dereceye Girenler

21K parkurunda erkeklerde birinci 1:10:28.66’lık derecesiyle Uzo Running’den Üzeyir Söylemez olurken, ikinci Rundamental Asics’ten Ege Yoldüren ve üçüncü Turkuaz Otomotiv’den Ömer Oklu oldu. Kadınlar kategorisinde ise Embassy Of Japan’dan Yuka Akamatsu birinci olurken, Merve Önler ikinci ve Ezgi Akarsu üçüncü sırada yer aldı.

10K parkurunda erkeklerde birinciliği Ufuk Arda, kadınlarda ise Özge Çolak elde etti. 5K parkurunda ise erkeklerde Bedri Şimşek, kadınlarda Fatma Taş birinci oldu.

Dereceye giren sporculara, Bodrum Sağlık Vakfı Sağlık Atölyesi’ndeki özel çocuklar tarafından yapılan özel plaketler takdim edildi. Bu plaketler, engellerin başarının önüne geçemeyeceğini simgeliyor. Ayrıca organizasyon, sokak hayvanlarına farkındalık yaratmak amacıyla Haytap ve diğer hayvan barınaklarıyla iş birliği yaparak hayvanseverleri bir araya getirdi.

20 Ülkeden 2 Bin 500 Sporcu Katıldı! Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu 2

Tamer Mandalinci’den Teşekkür Mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, organizasyonun ardından şunları söyledi: “Bodrum Yarı Maratonu’na renk katan bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en genç erkek belediye başkanı olarak ben de yarışta yer aldım. Organizasyonda başta Mint Organizasyon olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışta yer alan sporcuları kutluyorum. Seneye organizasyonda yer alacak sporcuların daha da artmasını diliyorum.”

20 Ülkeden 2 Bin 500 Sporcu Katıldı! Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.