MMG Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü teknik gezisine; mühendis, mimar ve öğrenciler geniş katılım sağladı. Teknik gezide yetkililerden bilgiler alan sektör temsilcileri ve öğrenciler, projenin büyüklüğüne ve yapım tekniğine hayran kaldılar.
BURSA (İGFA) – Mimar Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi tarafından; tamamlandığında 4 bin 608 metre toplam köprü uzunluğa, 2 bin 23 metre merkez açıklığa ve 318 metre toplam köprü kule yüksekliğine sahip, dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü olarak dünya mühendisliği tarihinde yerini alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenlendi.
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ
MMG Bursa Şubesi heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Proje Müdür Yardımcısı Alper Alemdaroğlu, simge yapının yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Projeyle ilgili teknik bilgiler de veren Alemdaroğlu, “Projemizdeki kule ayak yüksekliği olan 318 metrenin üzerine Seyit Onbaşı’nın top mermisini sembolize eden bir yapı koyacağız ve yüksekliğimiz 334 metre olacak. 334 metre dünyanın en yüksek kule ayak yüksekliği olacak. Köprümüz kule yüksekliği ve ana açıklık olarak dünyanın en büyüğü olacak” dedi.
87 TABLİYENİN MONTAJI SÜRÜYOR
Tabliye montajlarının hava şartlarının el verdiği müddetçe gerçekleştiğini dile getiren Alper Alemdaroğlu, 21’inin monoblok, 66 tanesinin de megablok olduğu toplamda 87 tabliyenin montajının sürdüğünü ve bu işlemin Eylül ayının ilk haftasında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Alemdaroğlu, “Hedefimiz Eylül’ün ilk haftasında bütün tabliyelerin montajını bitirmek. Yani Asya’dan Avrupa’ya yürüyerek geçilebilecek hale gelecek köprümüz. Ondan sonra tabliyelerin ek yerlerindeki kaynak işleri kalıyor. Ondaki hedefimiz de Ağustos’un ortalarında başlayıp Kasım ayının ortasında kaynak işlerini bitirmek istiyoruz” diye konuştu.