1. Haberler
  2. Gündem
  3. 19 İlde “SİBERAĞ-9” Operasyonu: 115 Şüpheli Yakalandı

19 İlde “SİBERAĞ-9” Operasyonu: 115 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 19 ilde düzenlenen “SİBERAĞ-9” operasyonlarında 115 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 17 şüphelinin tutuklandığı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği ve 96 şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada siber suçlarla mücadeledeki kararlılığı vurgulayarak, “Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

36 Milyon TL’lik Mal Varlığına El Konuldu

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 19 ilde düzenlenen operasyonlarda Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon illeri hedef alındı. Operasyonlar sonucu toplamda 36 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 adet ev ve 3 adet araç için “satılamaz/devredilemez” şerhi kondu, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

19 İlde “SİBERAĞ-9” Operasyonu: 115 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.