1. Haberler
  2. Gündem
  3. 12 İlde Uyuşturucu Operasyonu! 57 Zehir Taciri Yakalandı

12 İlde Uyuşturucu Operasyonu! 57 Zehir Taciri Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 12 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapan sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-26” operasyonunun detaylarını açıkladı. Operasyonlarda toplam 426 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 915 bin 485 kök kenevir ve skunk, 2 milyon 512 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

57 Zehir Taciri ve Sokak Satıcısı Yakalandı

Operasyonlarda, 57 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bunlardan 28’i tutuklanırken, 14’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor. Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” dedi.

12 İlde Dev Operasyon

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıkları tarafından 236 ekip ve 1.596 personel ile hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin katılımıyla İstanbul, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Aydın, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Hatay, Ankara, Ağrı ve Van’da düzenlenen operasyonlar, uyuşturucu ile mücadelede büyük bir darbe vurdu.

Operasyon Detayları

İstanbul

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü’nce Meksika’dan İstanbul’a havayolu ile uyuşturucu madde getirileceği ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda, bir valiz içerisinde 34,5 kg kokain ele geçirildi. Yabancı uyruklu 2 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. Ayrıca İstanbul’da yapılan ayrı bir operasyonda 2 milyon 500 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri tutuklandı.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen arazi operasyonunda 3 milyon 63 bin 766 adet kök kenevir, 591 bin adet kök skunk ve 265 kg kubar esrar ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Antalya

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 37 kg skunk, 1 kg bonzai ve 7 bin 500 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 27 sokak satıcısı yakalandı, 19’u tutuklandı ve 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Aydın

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 5 sokak satıcısı yakalandı, 2’si tutuklandı ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bingöl

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nın arazi operasyonunda 144 bin 630 adet kök kenevir ve 13 bin 385 adet kök skunk ele geçirildi.

Ağrı

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nın arazi operasyonunda 1 kg metamfetamin ve 2 kg afyon maddesi ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı.

Erzurum

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda 101 bin 571 adet kök kenevir ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

Van

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın arazi operasyonunda 14,5 kg metamfetamin ele geçirildi.

Gaziantep

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nın arazi operasyonunda 5 kg metamfetamin ele geçirildi.

Ankara

Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda 61 kg esrar ve 1.133 adet kök kenevir ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı, 1’i tutuklandı ve 2’sinin adli işlemleri sürüyor.

Samsun

Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda 5 kg esrar, 4 bin 522 adet uyuşturucu hap ve muhtelif miktarda kök kenevir ele geçirildi. 7 zehir taciri yakalandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Hatay

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın operasyonunda muhtelif miktarda uyuşturucu hap, esrar ve kök kenevir ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

12 İlde Uyuşturucu Operasyonu! 57 Zehir Taciri Yakalandı
Yorum Yap