1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

featured
service

İstanbul Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri töreni, sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Jüri, 2023-2024 sezonunda izlediği 300’den fazla oyun arasından en iyilerini seçerek ödüllerini takdim etti. Göksel Kortay, Rutkay Aziz, Zuhal Olcay ve Engin Günaydın gibi usta oyuncuların da ödül aldığı törende, çeşitli kategorilerde başarılı bulunan sanatçılar ve yapımlar ödüllendirildi.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Büyük Başarı Elde Etti

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2023/2024 sezonunda sergilediği “Sihirli Gemi” ve “Hadi Öldürsene Canikom” oyunları ile büyük beğeni topladı. Jüri tarafından Nurol Kültür Merkezi’nde izlenen bu iki oyun, farklı kategorilerde ödüle layık görüldü. “Hadi Öldürsene Canikom” oyununda gösterdikleri performans ile Ziba Türk Ateş ve Cansın Türkdoğan, “En İyi Komedi Performans (Kadın)” ödülünü kazandı. “Sihirli Gemi” oyunu ise Ezgi Deniz Alpan ve Sertaç Aydın’a “En İyi Çocuk Oyunu” ödülünü getirdi.

Ödüllerini alırken duygularını dile getiren Cansın Türkdoğan ve Ziba Türk Ateş, bu kadar usta oyuncuların ödül aldığı sahnede olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek jüriye teşekkürlerini ilettiler. Aziz Nesin’in “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyununun yönetmenliğini, BBŞT’nin oyuncularından Oğulcan Çelik üstlenmişti. Ezgi Alpan’ın yazdığı “Sihirli Gemi” çocuk oyununu ise yine BBŞT’nin oyuncularından Sertaç Aydın yönetmişti. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencilerinin de yer aldığı “Sihirli Gemi” ekibi de törende hazır bulunarak heyecanı yaşadı.

11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu 1

Göksel Kortay: “Bu Ödüller Gerçekten Çok Özel”

Bu yıl Onur Ödülü’nü alan 85 yaşındaki usta oyuncu Göksel Kortay, ömrünün sonuna kadar sahnede olmayı istediğini belirterek, “Bu ödüller gerçekten çok özeldir. Bizleri heyecanlandırır, heveslendirir, daha iyi yerlere gitmek, başka başarılara yol açmak için bizleri motive eder. Bu ödülümü çok büyük bir heyecanla alıyorum. Bu sene sanat yaşamımda 60. yıl. Onun için bu ödül bana çok iyi geldi.” dedi.

Jüri başkanlığını Dr. Erbil Göktaş, genel koordinatörlüğünü Mustafa İri’nin üstlendiği ödüller için, Prof. Dr. Erhan Tuna, Prof. Dr. Ayşe Didem Uslu, jüri koordinatörü Şule Kazgan, jüri üyeleri Dalya Uçankuş, Birce Semercioğlu, Oğuz K. Oğuz, Sibel Tomaç, Yavuz Yılmaz ve Ezgi Özcan, 2023-2024 sezonunda 300’den fazla oyun izleyerek en iyileri belirledi.

Törenin açılışında konuşan Erbil Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi’nin 18 yıldır yayın hayatına devam ettiğini belirterek, yakın zamanda Yeni Sinema Dergisi’ni de çıkaracaklarını duyurdu.

11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.