1. Haberler
  2. ANKARA
  3. 11 Ülkenin Halk Dansları Ankara’da Buluşuyor

11 Ülkenin Halk Dansları Ankara’da Buluşuyor

featured
service

Ankara, “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”na ev sahipliği yaparak kültürel zenginliklerini dünya ile buluşturacak. Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği’nin (ANKADER) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, farklı coğrafyalardan gelen 11 ülkenin halk dansları topluluklarını bir araya getirecek.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, 4 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Gençlik Parkı’nda başlayacak. Türkiye’yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize’den katılacak olan ekiplerin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya halk dansları ekipleri de etkinlikte yer alacak.

Kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlik, ülke bayrakları ve yöresel kıyafetlerle Ankara Kent Konseyi’nden Gençlik Parkı etkinlik alanına ulaşacak. Burada ekipler, Başkentlilere halk dansları gösterileri sunacak.

11 Ülkenin Halk Dansları Ankara'da Buluşuyor 1

“Farklı Kültürleri Tanıma İmkânı Bulacağız”

AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür ve sanat alışverişini güçlendirmek, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak, katılacak ülke ve ekiplerin halk danslarını, müziğini dinleterek hem kültürlerini tanıtma hem de bizlerin diğer kültürleri tanıma imkânı bulması amacıyla Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları etkinliğini gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkent Ankara’nın geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydeden Yılmaz, binlerce yıllık tarihinden gelen sorumlulukla ülke ve milletin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasının yaşatılması ve tanıtılması için farklı coğrafyalardaki kültürleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

11 Ülkenin Halk Dansları Ankara’da Buluşuyor
Yorum Yap